Utelek er bra for synet!

VISSTE DU AT Utelek er bra for synet! og at kontaktlinser kan kontrollere nærsynthet? Sett på barna linser og send dem ut for å leke! I Pad og sofa er en dårlig kombinasjon for synet.

Det er flere barn som er nærsynte i dag enn for bare noen få år siden og det gjelder i hele verden. Barn er mindre ute og leker enn før, mange ser veldig mye på telefonen og Ipaden og nyere studier viser at nærsynte barn er mindre ute enn ikke-nærsynte barn.

Nærsynthet gir økt risiko for øyesykdommer. Det begrenser noen yrkesvalg som f.eks. politi, flyger, militær og brannmann. Det viser seg at nærsynthet starter tidligere enn før, og at utviklingen av nærsyntheten går raskere i vår tid enn det gjorde før.

Nærsyntkontroll eller myopikontroll er kort fortalt å bremse barn og unges utvikling av nærsynthet. Det har kommet en daglinse som er godkjent som en nærsynkontrollerende linse. Den er ideell for unge nærsynte, også barn. Kontaktlinsen gir klart syn på lang avstand, på mellomavstand og på kort avstand. I det perifere synsfeltet gir den «defokusering» – lett tåkesyn! – og det er dette som bidrar til å kontrollere økningen av nærsynthet.

Det kan faktisk være mulig å oppnå en redusert økning av nærsynthet på opptil 50 -60 %.

En redusert økning av nærsynthet har mange fordeler – aller best er det at det betyr bedre syn uten briller eller linser. Lavere nærsynthet kan gi lavere risiko for øyesykdommer også.