Bli med på BRILLEREISEN!

Briller

En brillereise er ikke som en vanlig ferie, selv om den ofte tar fra to til 14 dager og involverer mange mennesker. Først skal du bestemme deg for om du virkelig tør å gå til optikeren …..hjelp… det kan jo hende du må ha en brille. Dersom du bestemmer deg for om du er opptatt av øyehelsen din og om du stoler på en optiker kan du bestille reisen som starter i synsprøverommet til optikeren. Når du sitter der i stolen og blir spurt om en hel del ting om din helse og ditt liv bare for at du skal finne ut om du ser godt eller ikke – ja da først er du kommet på flyplassen.

Nå kan du velge å snu og vende nesen hjemover igjen – husk det er ikke for sent enda! Fortsatt vet du ikke helt sikkert om du trenger briller eller ikke.

Dersom du bestemmer deg for hele reisen er neste stopp at optikeren sier at du må ha briller og du skal finne ut hva du kler. Verre blir det nesten ikke! Selv om det finnes flere reisevante i butikken som både anbefaler riktig styrke, riktige glass som tar hensyn til alt det du holder på med til enhver tid så er det det verste i vente. HVA SKAL DU VELGE å ha midt i ansiktet som forstyrrer utseende hver gang du ser deg i speilet. Da er det viktig at du hører på guiden i brillebutikken som faktisk har vært på denne reisen før og har gode forutsetninger for å finne frem i denne jungelen av brilleinnfatninger som du plutselig befinner deg i.

Når du og guiden endelig har kommet frem til reisemålet kan du slappe av og lene deg tilbake for nå skal Brillen din være uten deg til dere møtes igjen.

Brillen du har valgt setter seg også stille ned og venter på glassene sine – de kommer kanskje fra Tyskland denne gangen eller var det Frankrike? De skal passe til innfatningen og ha riktig styrke. De skal kanskje være refleksfrie og ekstra tynne og jammen må de settes inn i Brillen også. Den skal ha riktig fasong og riktig avstand mellom sentrene så du ikke får vondt i hodet fordi øynene dine ser utenfor sentrene hele tiden.

Nå først skal Brillen gjennom sikkerhetskontrollen og reise hjem til optikeren sin. Da får du beskjed om å komme tilbake og møte Brillen din i optikerbutikken. SÅ kan DERE endelig møtes igjen og finne ut om dere virkelig passer sammen. Er det full klaff er dere klare for å dra ut på nye reiser å SE verden sammen.

 

God BRILLEREISE!