Kan barn bruke kontaktlinser? Ja!

Kan barnbruke kontaktlinser?

Vi får ofte spørsmålet «Kan barn bruke kontaktlinser?». Svaret på dette er ja. Linser har store fordeler ved mange aktiviteter. Til sport og trening, på tur i skog og mark, og generelt i en aktiv hverdag. Det er i dag svært få styrker som ikke kan erstattes av linser. Kontaktlinser kan brukes av nesten alle – også barn.

Barn og kontaktlinser

Det er ikke noe i veien for at barn bruker kontaktlinser. Faktisk kan kontaktlinser være en betydelig fordel fremfor briller.

Studier og egen erfaring har vist at barn i alderen 8–11 år er svart fornøyde med bruk av kontaktlinser både når det gjelder synskvalitet, komfort og håndtering. Det er stor forskjell i modenhet blant barn, og det kan være bedre å ta hensyn til modenhet og motivasjon, enn alder når det gjelder barns bruk av kontaktlinser. Det bør også tas hensyn til hvor stort behovet for korreksjon er, og om bruk av briller er til hinder for barnets aktiviteter. Selv om barnet tilpasses med kontaktlinser, er det viktig å ha korrekte briller i tillegg, og det kan være bra å bytte mellom briller og kontaktlinser. Endagslinser vil være en bra løsning, og det er det sikreste alternativet når det gjelder kontaktlinser.

Fordeler ved bruk av linser:

  • Større synsfelt og gir godt sidesyn
  • Dugger ikke, og gir i noen tilfeller bedre syn enn briller
  • Linsene er tilnærmet usynlige på øyet

I tillegg er det enklere å beskytte øynene i solen ved bruk av kontaktlinser. Her kan du lese om solbriller til barn.

Bestill en linsekontroll i dag >>