LINSER

Vi har linser på lager! Stikk innom butikken – eller kontakt oss på sandvika@baerumoptikk.no eller tlf.67 54 06 36 – for å finne din styrke og linsetype.

Linser har store fordeler ved mange aktiviteter. Til sport og trening, på tur i skog og mark, og under jakt er kontaktlinser et godt alternativ. Det er i dag svært få styrker som ikke kan erstattes av linser. Kontaktlinser kan brukes av nesten alle – også barn.

Fordeler ved bruk av linser:

  • Større synsfelt og gir godt sidesyn
  • Dugger ikke, og gir i noen tilfeller bedre syn enn briller
  • Linsene er tilnærmet usynlige på øyet

Linser til sport og fritid

Kontaktlinser er en ideell løsning og et naturlig førstevalg til sport og fritid. De fleste velger enkle og fleksible endagslinser til dette formålet. Etter bruk kastes linsene og helt nye tas i bruk ved neste anledning. En annen fordel med endagslinser er at de leveres i forseglet forpakning og har lang holdbarhetsdato. Kontaktlinser gir optimalt sidesyn, dugger ikke og er tilnærmet usynlige.
Bruker du briller som hovedkorreksjon og ønsker linser som supplement til sport og fritid, er endagslinser førstevalget.

Linser til deg over 45 år

Øynene forandrer seg gjennom hele livet. Når du nærmer deg midten av 40-årene, vil du begynne å få problemer med å lese liten skrift. Dette er en forandring som skjer hos alle, og skyldes at linsen i øyet gradvis mister noe av evnen til å fokusere på nært hold. Dette gir behov for ulik styrke på avstand og nær.
De siste  årene har det kommet mange linsetyper som er progressive. Bruker du briller som hovedkorreksjon er progressive endagslinser et godt valg i tillegg til brillene.
Våre optikere har lang erfaring og gode resultater med slike løsninger.

Linser og barn

Det er ikke noe i veien for at barn bruker kontaktlinser, og det kan være en betydelig fordel med kontaktlinser fremfor briller.

Studier og egen erfaring har vist at barn i alderen 8-11 år er svart fornøyde med bruk av kontaktlinser både når det gjelder synskvalitet, komfort og håndtering. Det er stor forskjell i modenhet blant barn, og det kan være bedre å ta hensyn til modenhet og motivasjon, enn alder når det gjelder barns bruk av kontaktlinser. Det bør også tas hensyn til hvor stort behovet for korreksjon er, og om bruk av briller er til hinder for barnets aktiviteter. Selv om barnet tilpasses med kontaktlinser, er det viktig å ha korrekte briller i tillegg, og det kan være bra å bytte mellom briller og kontaktlinser. Endagslinser vil være en bra løsning, og det er det sikreste alternativet når det gjelder kontaktlinser.

Endagslinser

Med nye sterile linser hver dag gjøre linse hverdagen enklere. Du setter dem på om morgenen og kaster linsene på kvelden. Dette minsker mulighetene for irritasjon og infeksjon. Det sikreste linsevalget. Endagslinser er i å få i alle styrker og typer. Høye og lave styrker, store og små skjevheter , forskjellig styrke på avstand og nær  – så godt som ingen begrensninger med andre ord.

Fordeler:

  • Nye og friske linser hver dag
  • Ingen rengjøring eller linseveske
  • En perfekt løsning enten du bruker linser hver dag eller som et supplement til brillene dine