Solbriller til barn

Solbriller til barn

Er det nødvendig med solbriller til barn? Ja! Barnas øyne er mer utsatt for skadelige UV-stråler, men allikevel avspises mange barn med solbriller som ikke beskytter godt nok. Alle optikere er opptatt av synshelse. Vi i Bærum Optikk er også spesielt opptatt av barns syn. I disse dager er mange foreldre ute etter siste mote, mens mange barn får sine første solbriller fra en bensinstasjon eller på tax-free butikken på vei til ferien.

Er det virkelig nødvendig med solbriller til barn?

Så klart er det viktig å beskytte barna mot skarpt sollys. På samme måte som at huden bør smøres med solkrem, bør også øynene beskyttes. Desto yngre barna er, jo mer ømfintlig er øynene for skadelig stråling.

Behovet avhenger selvfølgelig av hvor eksponert barna er for sol. Ikke glem barna som sitter i pulk eller i barnevogn. Disse bør også ha på seg solbriller når de sover så de slipper ubehaget med blending når de våkner og åpner øyene. Barn under 2 år bør bruke briller laget av et mykt materiale, og det kan være lurt å bruke et elastisk bånd til å feste rundt hodet. Det kan være et poeng å vende barna til å bruke solbriller så tidlig som mulig. Dette øker sannsynligheten for at de beholder brillene på når de blir eldre.

Hvilken type solbriller passer best mitt barn?

Det er helt klart en sammenheng mellom pris, og hvor godt solbrillene beskytter. Men det finnes gode solbriller i de fleste prisklasser. Barn bør uansett kun bruke solbriller som er CE-merket, og som gir maksimal beskyttelse mot UVA- og UVB-stråling.

Solbriller til barn kan skreddersys hos optiker

Mange foreldre har opplevd at barnet kaster av seg solbrillene. Ingen barn vil bruke en solbrille som klemmer eller gnager. Løsningen er å la optikeren til å tilpasse solbrillene til barnets ansikt. Gode solbriller er laget av materialer som kan varmes, og tilpasses til barnets ansikt og holdestørrelse. En solbrille bør helst være litt krummet slik at den følger ansiktet godt. Den bør sitte godt bak ørene og over nesen så den ikke sklir. En slik tilpasning gjør vi gjerne, og er helt gratis hos Bærum Optikk.

Vi anbefaler derfor å ta med barna i butikken. Ikke bare for å tilpasse brillene, men også for å finne et par som dekker øynene godt. En solbrille bør også dekke godt på sidene. Får barna være med å velge solbrille, øker også sjansen for at de også vil bruke dem.

Gode solbrilletips!

Vi anbefaler å velge barnesolbriller uten veldig mørkt glass. Det er ikke fargen i glasset som beskytter, og for mørke briller hemmer leken. Det samme gjør dugg og møkkete glass. Du kan vurdere antidugg-filter, men mye er gjort om du er nøye med å tørke glassene med en pussefille. Det finnes også pussefiller som samtidig duggbehandler glassene.

Ikke glem at barnas hode og ansikt også vokser. Solbrille som satt godt i fjor, godt kan vise seg å være for små i år.

Bærum Optikk er en faghandel med optikere som tilsammen har nærmere 100 års erfaring. I tillegg til å selge briller, solbriller og linser tilbyr vi også selvfølgelig synsundersøkelser og screeninger. Vi ønsker å være en rådgiver og er åpne for en uforpliktende prat med alle som stikker innom butikken vår i Claude Monets allé i Sandvika. Kom gjerne innom og rust både deg og barna for våren og sommeren.